Vozači u Njemačkoj ne zarađuju 3000 eura

0
58

Mario Koturić: ‘Vozači u Njemačkoj ne zarađuju 3000 eura nego…’

Ilustracija (Foto: www.freeimages.com)

Na početku su njemački poslodavci znali našim vozačima progledati kroz prste, no posljednjih mjeseci prijevozničke tvrtke zahtjevaju obavezno solidno poznavanje njemačkog jezika.

Iako se natječaj i potreba njemačkih prijevozničkih tvrtki objavio već prije godinu dana, njemački poslodavci još uvijek ne uspijevaju doći do 12 tisuća vozača autobusa. Najkritičnije je u njemačkoj pokrajini Rheiland Pfalz. Na europskom tržištu rada sigurno ima zainteresiranih, naročito kad je riječ o zemljama s jeftinijom radnom snagom poput Hrvatske, no Nijemci su istaknuli vrlo oštre kriterije za nova zapošljavanja.

Naši znaju engleski

Tako, uz potrebne kvalifikacije i odgovarajuću starosnu dob, oni traže i obavezno poznavanje njemačkog jezika. Novi šoferi u Njemačkoj mogu zaraditi od 1600 eura, maksimalno s radom za vikend do 2000 eura. Kada se tomu pridodaju i troškovi života u Njemačkoj, onda posao i nije tako izazovan, osim onima koji nisu zaposleni i nemaju previše izbora.

– Na početku su njemački poslodavci znali našim vozačima progledati kroz prste, no posljednjih mjeseci prijevozničke tvrtke zahtjevaju obavezno solidno poznavanje njemačkog jezika. Nažalost, naši vozači najčešće znaju nešto engleskog, prije nego njemački. Iskusni vozači, također, ne mogu lako dobiti posao jer se ne traže radnici koji imaju pedeset i više godina starosti.

Radni uvjeti su dosta dobri, ali ima i naših ljudi koji traže posao i jako su izbirljivi, očekuju daleko veće plaće – priča nam Mario Koturić iz Hrvatskog gospodarskog saveza u Frankfurtu, institucije koja se angažira u pronalasku posla našim novim gastarbajterima, a i koja odlično surađuje s mnogim njemačkim i hrvatskim tvrtkama.

– Inače, u Njemačkoj je sada takva situacija da se s jednim prosječnim zanimanjem, ako nemate višu stručnu spremu, zarađuje svega 1500 eura. Nekidan vidio sam u našim medijima kako vozači u Njemačkoj zarađuju 3000 eura.

Njihovi radnici odlaze

Mislim da tako privlačiti radnu snagu zaista nema smisla jer ne odgovara istini. A i svi zanju, što se tiče zarade, da Njemačka više nije što je nekada bila i da je njihovo tržište vrlo izbirljivo jer vlada velika ponuda i konkurencija radne snage iz cijelog svijeta. Naši radnici mogu tražiti bolje tvrtke i veću satnicu tek kada se snađu i dokažu u struci – dodaje Koturić.

A osim vozača autobusa, na njemačkom tržištu i dalje se traže strojari, matematičari, informatičari, ali i kvalificirani tokari, bravari, tesari, zavarivači, sobarice, monteri, inženjeri građevinari, cjevari, arhitekti, kao i liječnici, medicinske sestre, tehničari… To je zato što njemački kadrovi također odlaze u druge zemlje gdje je njihovo zanimanje bolje plaćeno – u Švedsku, Norvešku, Švicarsku, Kanadu, SAD, Englesku… Iz Njemačke se godišnje iseli oko 600.000 ljudi.

Njemačka tako do 2025. godine treba 1,5 milijun kvalificiranih radnika iz inozemstva, odnosno svakoga mjeseca 10.000 novih stranih radnika. Stručnjaci kažu kako će Njemačka, zbog pada nataliteta, u idućih 12 godina imati 6 milijuna manje zaposlenih od sadašnjih 42 milijuna radnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here