Villagra pretekao Nikolajeva tri etape prije kraja

0
62
Villagra pretekao Nikolajeva tri etape prije kraja

Nakon što je bio u vodstvu od druge etape najtežeg relija na svijetu, prošlogodišnji pobjednik Nikolajev pao je na drugo mjesto i u zadnje tri etapa slijedi neizvjesna borba između njega i Villagre.
Nakon prvih nekoliko etapa Nikolajev u Kamazu i Villagra u Ivecu su se odvojili od ostataka momčadi, ali je ruski vozač ima više od sata prednosti ispred Argentinca i sve je upućivalo na još jednu pobjedu Kamaza.
Prvih pet dionica vozilo se u Peruu po pustinjskom pijesku i visokoj temperaturi da bi se od Arequipe počeli penjati u Ande na visinu od 4.700 metara. Kiša, hladnoća, motori i vozači koji se bore s manjkom kisika na velikim visinama dodatni su problem.
Šestu etapu osvojio je Villagra i smanjio razliku na 53 minute, dok je sedmoj je bio drugi (iza timskog kolege van Genugtena) i još malo smanjio zaostatak. U 10. etapi ponovno dvostruka pobjeda za Iveco i Villagra je smanjio razmak na samo 25 minuta.

U 11. etapi ponovno problemi za Nikolajeva čija je posada morala zamijeniti gumu (odnosno kotač) što na kamionu zakopanom u pijesak baš i nije jednostavno. Na kraju su završili kao sedmi sa  42 minute zaostatka iza pobjednika Siarheia Viazoviča u MAZ-u kojemu je ovo prva etapna pobjeda u Dakaru. Villagra je bio drugi s minutom zaostatka čime je izbio prvo mjesto u generalnom poretku sa 16 minuta prednosti ispred Nikolajeva.
U zadnje tri dionice prije kraja vodeći ulaze gotovo poravnati i vodit će se ogorčena borba za svaku sekundu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here