Preljepa Bečejka vozi kamion

0
64

LEPOTICA (23) IZ BEČEJA RUŠI SVE PREDRASUDE: Angela ispunila devojački san, zarađuje za volanom šlepera!

GOVORILI SU JOJ DA KAMION NIJE ZA ŽENU

LEPOTICA (23) IZ BEČEJA RUŠI SVE PREDRASUDE: Angela ispunila devojački san, zarađuje za volanom šlepera!

DRUŠTVO 28.08.2017. 16:08h

Dvadesettrogodišnja Angela Alač iz Bečeja ispunila je svoju davnašnju želju i pre pola godine počela da vozi kamion. Vozačka u džep, volan u ruke. Posao je, kaže, dobila odmah.

 

Poslastičarski zanat, za koji se školovala, u amanet je ostavila sestri. Ona će nastaviti porodičnu tradiciju!

Milica tera damper od 220 tona!
– Oduvek su me privlačili kamiondžijski život i putovanja. Nisam se osvrtala na zlurade komentare, bila sam rešena da dobijem vozačku dozvolu i prikupim neophodnu dokumentaciju. Put je bio dug i trnovit, ali sam ipak na kraju uspela u svojoj nameri – ponosno kaže Angela.

Najteže je bilo probiti led, priseća se Bečejka. Prvu turu vozila je do Mađarske – prestravljena. Najviše ju je plašila veličina kamiona. Ipak, kilometri su učinili svoje. Kako su se nizali, bivala je sigurnija za volanom, a kući se vratila zadovoljna jer je prevazišla svoje strahove. Neprijatnosti na putu, kaže, nije imala.

VIDEO OVI SRBI MESEČNO ZARADE I PO 10.000 DOLARA: Beograđanka Dragana šleperom gazi američke drumove

– U početku su kolege vozači bili iznenađeni. Ne očekuju ženu za volanom teretnog vozila, jer je to retkost. Tretiraju me kao običnog šofera. Ipak, za teže fizičke poslove rado mi pomognu – priča ova devojka.

Prosečna radna nedelja traje između 48 i 60 sati. Od ponedeljka do subote je u kamionu. Na granici, utovaru i istovaru ponekad se čeka satima, objašnjava neustrašiva devojka. O predelima koje je posetila priča sa posebnim žarom. Turska, Slovačka, Crna Gora, Kosovo – putovanja koja su joj promenila život i donela joj nesvakidašnja iskustva. Ipak, svaka medalja ima dve strane.

 

– Na pojedinim mestima za čekanje nema adekvatne opreme za ličnu higijenu, poput tuš-kabine. Najteži deo posla je nostalgija. Kada sam na putu, nedostaju mi porodica i prijatelji i vreme provedeno sa njima. To je cena koju plaćam baveći se ovim poslom – rekla je ona ističući da je snove ostvarila zahvaljujući upravo njima i njihovoj bezrezervnoj podršci.

Iako je mogla da bira između pravljenja kolača i torti i kamiona, odlučila se za ovo drugo. Poslastičarski zanat, za koji se školovala, u amanet je ostavila sestri. Ona će, objašnjava Angela, nastaviti porodičnu tradiciju, dok će mlada kamiondžijka vladati putevima Evrope.

 

– Ima još žena koje voze kamion i koje su dobre u svom poslu. Mislim da naše vreme dolazi i da će se o našim podvizima tek govoriti – zaključila je razgovor dvadesettrogodišnja devojka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here